Smakupplevelseverkstaden

I vår Smakupplevelseverkstad öppnar vi dörrarna till sinnen och smaker. Vi vill väcka din nyfikenhet och ditt intresse för matens ursprung, tillagning och måltid, med förankring både i historia och nutid.
 
Här kan du boka ett besök tillsammans med klassen, kompisgänget eller arbetskamraterna för olika aktiviteter kring mat, och då speciellt mjölk och spannmål. Tillsammans kan ni mala mjöl, baka bröd, kärna smör, göra ostkaka och experimentera med smaker och dofter. Hur smakar umami? Hur påverkar färg smakupplevelsen? Känner du igen kryddorna på bara doften? Hur låter det om man äter knäckebröd med hörselskydd?
Mat kan upplevas med alla sinnen!
 
I Smakupplevelseverkstaden finns också en utställning där du följer mjölkens väg "från ko till ost" och spannmålets väg "från åker till bröd". Utställningen är öppen för besökare under hela sommarsäsongen, då vi också erbjuder olika aktiviteter med anknytning till smakupplevelser.
 
Om du vill boka ett besök med aktiviteter i vår Smakupplevelseverkstad, kontakta oss via 036-830 55 eller info@asensby.com